Shqip
Sorah As-Sharh ( The Opening Forth)

Verses Number 8

أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 1
A nuk ta hapëm ne gjoksin tënd?
وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 2
Dhe Ne hoqëm prej teje barrën tënde,
الَّذِي أَنقَضَ ظَهْرَكَSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 3
E cila shtypte shpinën tënde.
وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 4
Dhe Ne, ta ngritëm lartë famën tënde?
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًاSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 5
E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi.
إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًاSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 6
Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi.
فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 7
E kur ta kryesh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (All-llahut).
وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْSorah As-Sharh ( The Opening Forth) Verse Number 8
Dhe, vetëm te Zoti yt përqëndro synimin!